ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Ինչպես իսկապես օգտակար սուրճ պատրաստել
Սքրենտոնյան համալսրանի հետազոտողները հաստատել են, որ ամերիկացու սննդակարգում սուրճը հակաօքսիդանտների համար մեկ աղբյուրն է հանդիսանում:
Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ օրական մի քանի բաժակ սուրճը իջեցնում է երկրորդ տիպի շաքարային դիաբետի, Ալցհեյմերի հիվանդության եւ նույնիսկ շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգը:
Այդ իսկ պատճառով օգտակար է իմանալ, թե ինչ սուրճ ընտրել, ինչպես այն պահպանել եվ ինչպես ճիշտ պատրաստել: Ահա մի քանի օգտակար խորհուրդ Fox News-ից՝ իսկապես առողջարար սուրճ պատրաստելու մասին:
- Բովում
Ինչքան ավելի բաց է սուրճի հատիկների երանգը, այնքան դրանք ավելի օգտակար են: «Սուրճի հակաօքսիդանտային հատկությունները կախված են քլորոգենաթթու կոչվող նյութից»,- Ասում է Վանդերբիլտի համալսարանի սուրճի ուսումնասիրման ինստիտուտի տնօրեն, բժիշկ Պիտեր Մարտինը: «Կանաչ սուրճը բովելիս դրա հակաօքսիդանտային հատկությունները ուժեղանում են, սակայն եթե չափից շատ բովել, ապա այդ նյութերը նորից քայքայվում են: Այնպես որ փորձեք բաց շագանակագույն հատիկներով սուրճ գնել»:
- Պահպանում
Համաձայն Food Chemistry ամսագրում տպագրված հետազոտության տվյալների՝ բոված սուրճի հատիկները ազատ ռադիկալներ են պարունակում, որոնք օդի ազդեցությանը ենթարկվելով շատանում են։ Ամբողջ խնդիրը նրանում է, որ սուրճի մեջ գտնվող հակաօքսիդանտները ստիպված ծախսվում են այդ ազատ ռադիկալների հետ պայքարի վրա եւ չեն հասնում Ձեզ։Այդ իսկ պատճառով սուրճի հատիկները խորհուրդ է տրվում պահպանել հերմետիկ տարայում, ցանկալի է՝ ոչ աղացած վիճակում: Այդպես սուրճի միջի ազատ ռադիկալների քանակը մինիմալ կլինի, իսկ հակաօքսիդանտային հատկությունները կպահպանվեն։
- Եփում
Իտալացի հետազոտողները ուսումնասիրել են սուրճի եփման 5 ձեւեր եւ հայտնաբերել, որ Մոկա, Էսպրեսսո կամ Նեոպոլիտանո սրճեփներում պատրաստված սուրճը ավելի շատ հակաօքսիդանտներ է պարունակում:
- Հավելումներ
Ինչո՞վ եք Դուք խմում սուրճը: «Ավելի լավ է առանց ոչնչի»,- ասում է Մարտինը: «Սուրճը ինքն իրենով չափազանց սննդարար է եւ բոլոր հավելումները այն միայն փչացնում են»:Ծայրահեղ դեպքում կարելի է մի քիչ աղացած դարչին ավելացնել՝ սուրճին ավելի դուրեկան համ տալու համար:
Կարդացեք նաև
Երեխաների սննդակարգում շաքարի ցածր պարունակությունը կարող է զգալիորեն նվազեցնել մեծ տարիքում քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման...
Սննդաբան Մեյ Սիմպկինի կարծիքով, կան մի քանի արդյունավետ միջոցներ՝ սթրեսային վիճակներում ի հայտ եկող հուզական շատակերության դեմ...
Ինչպես հայտնում է The Daily Pioneer-ը, Այհովայի համալսարանի հետազոտողները հայտնաբերել են, որ սննդակարգի փոփոխությունը, այդ թվում՝ ավելի շատ գինու և պանրի օգտագործումը, կարող է կանխել...
Օքսֆորդի համալսարանի փորձագետներն իրականացրել են համեմատական ուսումնասիրություն, որով պարզվել է, որ սնունդն ազդում է կոտրվածքների վտանգի վրա...
Ինչպես հայտնում է РИА "Новости"-ն, Տեխասի hամալսարանի աշխատակիցները, մկների վրա փորձերով կատարելով, պարզել են, որ շաքարի մեծ քանակ պարունակող սնունդն առաջացնում է աղիների միկրոֆլորայի խանգարում...
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կարճ ժամանակվա ընթացքում մոտավորապես 950 մլ էներգետիկ ըմպելիքի օգտագործումը կարող է բարձրացնել զարկերակային ճնշումը և ազդել սրտի ռիթմի վրա...
Հավը և սպիտակ այլ մսի տեսակները կարող է նույնքան վտանգավոր լինել, որքան կարմիր միսը (խոզի, տավարի, ոչխարի). գրում է The Daily Mail-ը: Մինչև վերջերս կարծում էին, որ միայն կարմիր միսը, որը պարունակում է շատ հագեցած ճարպեր...
Նուռ
Աֆրոդիզիակ է համարվում այն սնունդը, խմիչքը կամ դեղամիջոցը, որը խթանում է սեռական ցանկությունը...
Սուրճի ազդեցությունը սեքսի վրա ուսումնասիրվել է շատ գիտնականների կողմից: Մասնավորապես, Տեխասի համալսարանի մասնագետները եկել են այն եզրակացության,որ մի բաժակ լավ թարմ սուրճը սեքսից առաջ նպաստում է սեռական ցանկության...
Սննդակարգը կարող է ազդեցություն ունենալ ցողունային բջիջների նորմալ աշխատանքի վրա: Այդ մասին հայտնել է ամերիկացի բժիշկ Ուիլյամ Լին...
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
- Ժողովրդական դեղամիջոցներ
- Հղիություն. 4-րդ ամիս
- Հղիություն. 7-րդ ամիս
- Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
- «Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
- Հղիություն. 6-րդ ամիս
- Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
- Ամուսնական առաջին գիշերը
- Ընկերության մասին
- Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
- Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
- Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
- Դդում
- Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
- Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
- Սեռական գրգռում
- Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
- Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
- Չիչխանի օգտակար հատկությունները
- Հղիություն. 1-ին ամիս
- Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
- Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
- Դիմակներ` մազերի համար
- Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
- Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
- Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
- Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
- Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
- Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
- Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
- Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
- Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
- ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
- Իրիդիոսքրինինգ
- Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն